Open dag Sociëteit de Harmonie

GRONINGEN – Sociëteit de Harmonie organiseert op 23 september een Open Dag. De Sociëteit bestaat inmiddels al 175 jaar en biedt naast een prachtige biljartzaal, de mogelijkheid voor bridgen en Mahjong. Verder heeft De Harmonie een eigen koor en organiseren zij tentoonstellingen, concerten, proeverijen en lezingen over kunst en cultuur.

Waar de Sociëteit vroeger nog een heuse Herensociëteit was, bestaat het ledenbestand inmiddels voor 35% uit vrouwen.  In de zestiger jaren verhuisde de sociëteit van het Harmoniecomplex naar haar huidige onderkomen aan de Kreupelstraat, alwaar het beschikt over een eigen Grand Café. Op 23 september bieden zij de mogelijkheid eens een kijkje te nemen in hun Sociëteit. Tussen 16:00 en 18:00 uur is er de gelegenheid voor een hapje en een drankje.