Concert Gerard van Reenen in ’t Sael

Op zondagmiddag, 24 september, geeft Gerard van Reenen een pianorecital in ’t Sael, dat is het voorhuis van de monumentale middeleeuwse pastorie in het pittoreske dorpje Groot-Wetsinge. Dit concert begint om 15:00 uur.
Gerard van Reenen heeft een afwisselend programma samengesteld dat een grote tijdspanne omvat tussen 17:00 en 19:00 uur. Hij speelt composities van bekende componisten, zoals Buxtehude, Bach, Mendelssohn, Schumann, Brahms en Karg-Elert, maar ook van minder bekende componisten, zoals Böhm, Hässler, Bargiel en Kirchner. De muziek van Buxtehude en Böhm speelt hij op zijn eigen clavichord, de overige muziek op de 100 jaar oude piano van de familie Wolters, de bewoners van ’t Sael. Het programma beslaat niet alleen een grote tijdspanne maar voert ons ook langs vele Duitse steden. Dat zijn de plaatsen waar de diverse componisten hebben geleefd en gewerkt, o.a. Hamburg, Berlijn, Düsseldorf, Bonn, Maagdenburg, Leipzig, Dresden, Lüneburg en Würzburg.
Tijdens de pauze zijn er heerlijke hapjes, gemaakt door Wilma en Wendelin Wolters. Natuurlijk zijn deze hapjes geïnspireerd op het programma. Het zijn dus hapjes met een onmiskenbare Duitse smaak en bereidingswijze. Zo vormen de welluidende klanken van de muziek en de fijne smaak van de hapjes één geheel.
Deze voorstelling is inclusief bourgondisch hapjesbuffet. En kost €15,00.