Mobiliteitsweek in Veendam

VEENDAM – De gemeente Veendam organiseert van zaterdag 16 september tot en met vrijdag 22 september 2017 de mobiliteitsweek. Duurzame mobiliteit, verkeersveiligheid en gezond bewegen zijn belangrijke punten. Om het publiek kennis te laten maken met de nieuwste ontwikkelingen is er op zaterdag 16 september van 10:00 tot 16:00 uur een mini-expositie over mobiliteit met waterstof op het Raadhuisplein. Gedeputeerde Nienke Homan opent deze mini-expositie.

 

Expositie Waterstof; technologieën en toepassingen
‘Slimme en duurzame mobiliteit, een investering voor Europa’ is het thema van 2017. De energiesector is in beweging. Voor waterstof wordt een grote toekomst voorspeld als brandstof in een ‘groene’ economie, waarbij voor Noord-Nederland een sleutelrol in de productie van duurzame waterstof wordt geschetst.

De koplopers van waterstofinnovatie uit de regio zijn uitgenodigd om hun projecten en toepassingen te introduceren aan het brede publiek in Veendam tijdens de Mobiliteitsweek.

Deelnemers:

  • Gemeente Veendam; Wethouder André Hammenga (o.a. milieu en duurzaamheid)
  • Qbuzz
  • Hanze Hogeschool
  • Energy Expo
  • Provincie Groningen
  • Holthausen
  • Energiestock