Cultuur en erfgoed tijdens Oktobermaand Kindermaand

Op vrijdag 15 september leest burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff een Gronings volksverhaal voor aan de groepen 7 en 8 van de obs Oosterschool in Bellingwolde. Daarmee geeft zij het startsein voor de Oktobermaand Kindermaand in de gemeente Bellingwedde. Een maand waarin kinderen van 4 tot en met 12 jaar op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met cultuur en erfgoed.

Burgemeestersactie

Oktobermaand Kindermaand wordt jaarlijks in onze provincie georganiseerd en wordt traditiegetrouw geopend door de burgemeester. Zij bezoekt ieder jaar een basisschool om een Gronings volksverhaal voor te lezen. Dit jaar leest burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff het Groningse volksverhaal over piraat Störtebeker voor.

Actiedagen

Verschillende instellingen in Noord-Nederland openen in oktober hun deuren en organiseren alle weekenden gratis activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Ze kunnen voorstellingen bezoeken en meedoen aan workshops en speurtochten. Het gratis bezoeken van een museum, theater of een dansschool behoort ook tot de mogelijkheden.

Meer informatie over Oktobermaand Kindermaand is te vinden op www.kindermaand.nl.