Nazaten Borg Nienoord in Leek

LEEK – Zondagmiddag 1 oktober geeft Carl Anton baron zu Inn- und Knyphausen om 16 uur een orgelconcert in de dorpskerk van Midwolde. Het orgel heeft namelijk een zeer bijzondere oorsprong: dit is het huisorgel van de borg Nienoord en dateert in oorsprong uit 1630. De borgfamilie schonk het later aan de kerkgemeenschap, dat tot vandaag de dag beschikt over een van de meest bijzondere kerkorgels in de provincie.
De aanleiding voor dit concert is de tentoonstelling ‘Ik, Anna. Leven in de Gouden Eeuw op Nienoord’, die tot en met deze 1e oktober te zien is in Museum Nienoord.

Na het concert lanceren de dan aanwezige nazaten de oude borg virtueel, ia een hier door hen op het Borgplein gelanceerde, hagelnieuwe app. Deze reconstructie is gemaakt door bureau Retail360 uit Leek, en mogelijk dankzij een gift van de RABO bank.

Voor het concert presenteert Pauline Andriessen haar nieuwe kinderboek: ‘Stientje zet de borg op stelten’, en Wouter van Schie zijn geheel herziene herdruk van het boek over Anna van Ewsum. Dit gebeurt rond drieën in de tentoonstelling ‘Ik, Anna’.