Nieuwe inwoners maken rondrit door gemeente Leek

LEEK – Op zaterdag 16 september 2017 nemen bijna honderd nieuwe inwoners van Leek deel aan een korte ontvangst op het gemeentehuis en een rondrit door de gemeente Leek. Burgemeester Berend Hoekstra en de wethouders Karin Dekker en Hans Morssink treden hierbij namens het college op als reisleider in de bus.

Programmaonderdelen tijdens de rondrit zijn een bezichtiging van het historische kerkje in Midwolde en een wandeling over landgoed Nienoord (inclusief het bekijken van een film over de ontstaansgeschiedenis van het landgoed en het dorp Leek in Infocentrum Nienoord, en een bezoekje aan het Familiepark met modelspoorbaan en zwembad).

De gemeente Leek organiseert deze rondrit één keer per jaar. Uitgenodigd worden alle mensen die in de afgelopen periode in de gemeente Leek zijn komen wonen. Tijdens de rondrit krijgen de deelnemers allerlei informatie over bijzondere plaatsen en nieuwe projecten in hun nieuwe woonplaats. De busrit gaat door Midwolde, Oostwold, Tolbert, Zevenhuizen, Oostindie en Leek.

Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat nieuwe inwoners het gemeentehuis weten te vinden en een indruk krijgen van het reilen en zeilen van de gemeente. Bovendien kunnen zij met hun vragen en opmerkingen de leden van het gemeentebestuur weer op ideeën brengen.