Omloop 90 maakt verrassingstocht door Groninger Land

GRONINGEN – Omloop 90, de vereniging van ex-hartpatiënten, heeft vrijdag 8 september een verrassingstocht gehouden door het Groninger land. De trip stond onder leiding van Jan Helmers, een levende almanak als het gaat om de geschiedenis van onze provincie. De tocht begon om tien uur ’s ochtends vanuit het Nationaal Bus Museum.

De tocht bracht de deelnemers onder andere langs het gebied om het Oldambtmeer en Nieuw Wolda. De tocht eindigde uiteindelijk in Ditzum (Duitsland). Vanuit dit havenplaatsje konden de deelnemers genieten van het uitzicht over de Emssperwerke, een modern stukje bouwwerk in de Eems. De vereniging kon daar genieten van een uitgebreid buffet.

Mensen die geïnteresseerd zijn in de vereniging en haar activiteiten, kunnen eens een kijkje nemen op www.omloop90.com.