Wethouders helpen handje bij afval scheiden

LEEK – Op vrijdag 15 september 2017 om 10.00 uur helpen vier wethouders in Tolbert een handje bij het inzamelen van gescheiden huishoudelijk afval. Zij brengen hiermee de Westerkwartierbrede campagne om afval beter te scheiden onder de aandacht.

Op een aantal punten kan het scheiden van afval nog beter. In de milieuzak worden regelmatig voorwerpen aangetroffen die er niet in horen, zoals producten van kunststof (hard plastic), landbouwfolie, kuilplastic, net- en stretchfolie. Ook papier wordt geregeld aangetroffen.

Om nog duidelijker te maken wat in de zak mag en wat in de bak moet is er in juli een campagne van start gegaan. Hiervoor worden milieuzakken met een nieuwe bedrukking uitgereikt en flyers met informatie over wat in de zak mag en wat in de bak moet. Deze informatie is ook op de vernieuwde website www.milieuzak.nl te vinden.

Het bijzondere van deze campagne is de inzet van cliƫnten van De Zijlen, die de milieuzakken en flyers hebben samengevoegd tot huis-aan-huis te bezorgen pakketjes. Ze nemen bovendien een deel van de verspreiding voor hun rekening. De bewoners van de Adrianus Simmelinckstraat en Dokter Heukelmanstraat in Tolbert zijn de eersten die het pakketje in de bus krijgen.