Groninger Forum start met Digisterk(er)

GRONINGEN – Moeite met de digitale overheid? Het Groninger Forum maakt mensen gratis Digisterk(er)!
Meer en meer verloopt de communicatie met de overheid via het internet. Overal moeten tegenwoordig online formulieren voor worden ingevuld. Voor mensen die dat lastig vinden, maar het wel graag zelf willen doen is er de gratis cursus Digisterker. In deze cursus leren mensen stap voor stap hoe handig en veilig informatie te vinden en hoe je digitaal iets bij de overheid regelt. Hoe vraag je een DigiD aan en hoe gebruik je die? De websites van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV en de Belastingdienst komen aan de orde. Ook krijgt de cursist te zien wat de overheid al over hem of haar weet, zoals bijvoorbeeld de opbouw van de AOW.

Praktische informatie

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur. De cursus is gratis en is bedoeld voor iedereen die zelf zijn zaken met de overheid digitaal wil regelen. Voor deze cursus is het wel nodig dat de cursist enige ervaring heeft met computers en internet.

Start cursus: dinsdag 26 september | 19.00 – 21.00 uur

Groninger Forum, locatie Beijum | Bibliotheek

Ypemaheerd 42, Groningen

Start cursus: dinsdag 31 oktober | 19.00 – 21.00 uur

Groninger Forum, locatie Lewenborg | Bibliotheek
Kajuit 4, Groningen

Start cursus: woensdag 22 november | 10.00 – 12.00 uur

Groninger Forum, locatie Selwerd | Bibliotheek
Eikenlaan 288/8, Groningen