Hub Groningen – Kopenhagen bestaat 1 jaar

GRONINGEN – Vandaag, 19 september, bestaat de verbinding tussen Groningen en Kopenhagen precies een jaar! Met de komst van de route werd Noord-Nederland niet alleen verbonden met Kopenhagen maar ook met de rest van de wereld. Passagiers die vandaag gebruik maken van de route worden verrast met een feestelijke lekkernij.
25% inkomende passagiers Nordica (in samenwerking met LOT Polish Airlines) vliegt 2x per dag tussen Groningen en Kopenhagen. Sinds de start hebben bijna 23.000 passagiers gebruik gemaakt van de route. Ongeveer 25% van alle passagiers zijn inkomende passagiers: passagiers die náár Noord-Nederland reizen. Het overgrote merendeel hiervan zijn Denen en Zweden.
Met de lijndienst naar Kopenhagen wordt ook de zakelijke reiziger uit Noord-Nederland beter bediend. Ruim 35% van de passagiers reist met een zakelijk doeleinde. Een zeer positief resultaat!
Hub, de wereld over Vanaf Groningen kan je, via de hub Kopenhagen, doorreizen naar bestemmingen zoals Stockholm, Boston, San Francisco en Singapore. Ruim 30% van reizigers die vanaf Groningen naar Kopenhagen vliegen reist door naar een andere eindbestemming. De meest populaire doorverbindingen zijn naar Scandinavische landen. Naar de bestemmingen Stockholm, Oslo en Göteborg wordt het vaakst doorgevlogen.
Ook verwelkomt de luchthaven reizigers die via Kopenhagen vliegen naar of vanaf intercontinentale bestemmingen. Populaire intercontinentale verbindingen zijn San Francisco, Boston, Durban en Doha. Foto: Creative Commons Attribution (Wikipedia)