Frank de Vries benoemd tot waarnemend burgemeester van Ten Boer

Commissaris van de Koning René Paas heeft na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad, een vertegenwoordiger van het college van burgemeester en wethouders en de secretaris van de gemeente Ten Boer de heer Frank de Vries uit Groningen benoemd tot waarnemend burgemeester van Ten Boer. De benoeming gaat in per 1 oktober 2017 en geldt voor onbepaalde tijd zolang het proces van gemeentelijke herindeling waarin de gemeente Ten Boer betrokken is, duurt.

De heer De Vries (1965 / PvdA) heeft ruime bestuurlijke ervaring opgedaan. Hij werkt als zelfstandig adviseur voor overheden en was van 2006 – 2012 wethouder en loco-burgemeester van de gemeente Groningen. Daarvoor werkte hij bij de vakgroep staatsrecht van de Rijksuniversiteit Groningen.
De heer De Vries zal op 4 oktober a.s. door de commissaris van de Koning worden beëdigd tijdens een vergadering van de gemeenteraad van Ten Boer.