Al meer dan 1.000 inschrijvingen voor 4Mijl4You

GRONINGEN – De zevende Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra heeft al meer dan 1.000 inschrijvingen. Deelnemers starten zaterdagavond 7 oktober vanaf 20.15 uur in drie snelheidsgroepen vanuit Haren. Zij leggen onder het motto ‘Doe de 4 Mijl anders’ een parcours van 6,437 km af, gelijk aan dat van de 4 Mijl de dag erna, dat hen naar de Vismarkt in Groningen brengt. Inschrijven kan nog steeds, individueel of als groep, via www.4mijl4you.nl

Fietsend, wandelend, steppend, in de rolstoel, met de kinderwagen of op skeelers. Niets is te gek! Iedereen mag meedoen op zijn eigen manier, waarbij de snelheid wordt gelimiteerd op maximaal 15 km per uur. De Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra is namelijk geen wedstrijd, maar een laagdrempelig en gezellig evenement met veel entertainment. De organisatie wil zo nog meer mensen in beweging brengen en laten genieten van de sfeer en entourage rondom de Menzis 4 Mijl van Groningen.

Laatste kans

Vorig jaar was de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra uitverkocht. Om zeker te zijn van deelname aan deze editie wordt aangeraden om niet lang meer te wachten met inschrijven, dat kan via www.4mijl4you.nl. Deelnemers kunnen kiezen uit drie startgroepen, namelijk 3 km/u, 6 km/u en 15 km/u. Organisator Daniëlle Bekkering legt uit: “Het evenement is daarmee voor nog meer mensen geschikt. De 4Mijl4You is een uniek evenement, ook voor mensen voor wie bewegen niet zo vanzelfsprekend is. Het is een uitdaging om zoveel mogelijk mensen deze sfeer te laten meebeleven.”

Goede doel

Het goede doel dit jaar is, net als bij de ‘echte’ 4 Mijl, de sportclub Kids United. Deze stichting zet zich in om voetbaltrainingen en -activiteiten voor kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking mogelijk te maken. Het uitgangspunt hierbij is dat er geen contributie aan de ouders gevraagd wordt, omdat de stichting van menig is dat geld geen belemmering mag zijn om te sporten.

Met de opbrengst van de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra wil de stichting een eigen mini stadion realiseren met een eigen hoofdveld met tribune, dugouts, scorebord, etc. Voor alle leden een gevoel van trots en een hele belevenis om in hun eigen stadion te trainen en wedstrijden te spelen.