Gaskraan dicht met Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren

ZUIDBROEK – Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren komt naar Zuidbroek op uitnodiging van GroenLinks Midden-Groningen. Iedereen is daarbij van harte welkom. De bijeenkomst is op vrijdag 6 oktober, vanaf 15.00 uur tot ongeveer 18.00 uur en vindt plaats in de Broeckhof,  W.A. Scholtenweg 18 te Zuidbroek (vijf minuten lopen vanaf het station Zuidbroek). De toegang is gratis.

Van Tongeren is woordvoerder van GroenLinks over Milieu en Veiligheid. Zo’n zeven weken voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen in Midden-Groningen en Westerwolde zal zij spreken over de laatste politieke ontwikkelingen in de gaswinning en de afhandeling van de aardbevingsschade, onderwerpen die alle Groningers na aan het hart liggen.

 

De GroenLinks politica is in Groningen vooral bekend vanwege haar betrokkenheid bij de aardbevingsproblematiek. Zij heeft zich uiterst strijdbaar getoond om Groningen onder de politieke aandacht te brengen, en is voorvechtster voor een ruimhartig schadeherstel en het dichtdraaien van de gaskraan. Zij zal aangeven hoe het volgens haar verder moet met de energievoorzieningen en de schade afhandeling door het Rijk en de NAM.

 

Na haar inleiding is er gelegenheid tot het stellen van vragen en vindt er vervolgens een discussie plaats tussen lijsttrekkers en deskundigen van diverse lokale politieke partijen. Gedeputeerde van de Provinciale Staten, Nienke Homan, doet eveneens mee aan het debat. Het geheel staat onder leiding van presentator Derk Eimers.

 

Samen met het publiek belooft het een boeiende uitwisseling van ideeën, wensen en standpunten te worden.