Ontknoping NK Ovalracing tijdens finale-races in Ter Apel

TER APEL –  Op zondag 1 oktober staan de finale-races van het Internationaal NK Ovalracing in Ter Apel op het programma. Na vijf wedstrijddagen gaan de coureurs nog één keer dit jaar de strijd met elkaar aan. Om te gaan uitmaken wie zich een jaar lang kampioen van Nederland mag noemen in zijn of haar klasse. In nog geen enkele klasse is al een beslissing gevallen, het belooft dan ook een bloedstollende middag te worden waarin elke klasse nog drie keer aan de start verschijnt.

Schlüter Motorsport Juniorenklasse

Tijdens het afgelopen speedweekend, begin september wist Jarno Emming uit Ter Apel zijn voorsprong op naaste belager Mike Wempe uit Spaarndam te vergroten. Emming wist met 68 punten het weekendklassement op zijn naam te schrijven. Een verschil van vijftien punten op Wempe. Dani van Haarlem uit Doetinchem kende eveneens een goed speedweekend. Telkens zat hij in de top drie, in de finale op zondag wist hij zelfs de overwinning binnen te halen. Door het missen van een aantal races speelt hij geen rol in het gevecht om de podiumplaatsen voor het kampioenschap, maar wellicht dat er voor hem nog een mooi dagresultaat te halen valt. De strijd om de derde positie lijkt er eentje te worden tussen Jesse van den Akker uit het Brabanste Nuland en equipe van Veen/Schrik uit Ter Apelkanaal.

Standaardklasse 1400

Stefan Arends, Marco Bontjer en Alfred van Klinken gaan de podiumplaatsen in de Standaard 1400 verdelen. Arends uit Roswinkel staat er het beste voor. Maar een elf punten tellende voorsprong op de nummer twee, Bontjer uit Valthermond en Van Klinken die daar weer vijf punten achter staat kan er nog van alles gebeuren. Ramond de Haan uit Stieltjeskanaal en Jelmer Tromp uit Klazienaveen volgen op achterstand, zij hebben geen zicht meer op een podiumplaats.

Kleine verschillen tussen coureurs in Standaardklasse 2000

In de strijd om het kampioenschap in de Standaardklasse 2000 gaan equipe Zwiep, Michel vd Zwaag en Danny Bos de podiumplaatsen verdelen. De broers Jeffrey en Kevin Zwiep uit Valthermond hebben met 18 punten op Michel vd Zwaag uit Ter Apel een riante voorsprong in handen, en lijken dan ook de titel te gaan binnenhalen. Interessanter is de strijd tussen vd Zwaag en Bos. Met een onderling verschil van slechts 4 punten is die strijd nog lang niet gestreden. Kevin Mosterd uit Wijhe en Jordan Wolters uit Raalte vallen beide met hun Renault Clio’s net buiten het podium, zij staan op positie vier en vijf in het Nederlandskampioenschap.

 

Boes weet achterstand op koppositie te verkleinen in de BMW Cup

Allard Boes uit Vroomshoop wist tijdens het speedweekend in september de achterstand op de leider in het kampioenschap, Kevin Zwiep, te verkleinen. De uit Schoonoord afkomstige Zwiep die aan zijn eerste seizoen in de BMW Cup bezig is heeft een voorsprong van zeventien punten op Boes. Roelf Huisman, eveneens uit Schoonoord, staat op een derde plek maar zeker van zijn positie is hij ook nog niet. Ook Rob Fischer uit Ter Apel en equipe Thomas Veldkamp/Richard Zwiep zijn nog volop in de race voor een plek op het podium aan het einde van de finaledag.


Damstra aan de leiding bij de SuperRods

Na vijf van de zes verreden wedstrijden gaat Niek Damstra uit het Friese Giekerk nog altijd aan de leiding in het Nederlands kampioenschap van de SuperRods. Op elf punten achterstand volgt André de Boer uit Schoonoord terwijl Theo de Boer uit Meeden een achterstand van 21 punten op de leider heeft. Rene Teerink uit Halle reed een foutloos Speedweekend en wist zo de maximale score te halen. Door het missen van de Paasraces moet de coureur uit Halle nog zeven punten goedmaken om in aanmerking te komen voor een podiumplaats bij de SuperRods. Deze klasse die is opgedeeld in twee divisies heeft dus maar lieft twee extra titels te vergeven. In de divisie Sport gaat het gevecht om de titel tussen Andre de Boer en Theo de Boer, het verschil is slechts één puntje. Edward Jan Walsma uit Joure volgt op een derde positie in dat kampioenschap. In de divisie Super is het eveneens Niek Damstra die de leiding in handen heeft voor Rene Teerink en Erwin vd Meer uit Hoogersmilde.

Zwiep en Bos zitten John van den Bosch op de hielen bij de National Hotrods

Het was een ware technische slijtage slag tijdens het Speedweekend een maand geleden in Ter Apel bij de National Hotrods. Met veertien bolides stond een mooi deelnemersveld aan de start. Maar al snel vielen er enkele coureurs af met mechanische problemen. Na Johan Sanders op zaterdag wisten ook Jan Kuper, Erik Emming en Mark Teuben, allen afkomstig uit Ter Apel, de EuroMaster finale niet te halen door technische problemen. In die strijd om de EuroMaster ontstond een mooie strijd om de winst. Routinier John van den Bosch uit Rosmalen wist de titel te prolongeren maar kreeg zware concurrentie van de jonge en getalenteerde coureurs Jeffrey Zwiep uit Valthermond en Reimon Bos uit Noord-Sleen. Deze drie coureurs gaan ook uitmaken wie de NK titel in Ter Apel gaat binnenhalen. In die strijd staat John van den Bosch er het beste voor. Met een voorsprong van zes punten op Jeffrey Zwiep gaat hij de laatste wedstrijddag in. Reimon Bos komt vervolgens vijftien punten tekort op nummer twee Zwiep. Met maximaal zestig te behalen punten in de drie races is er dus nog van alles mogelijk.

Martijn Vowinkel aan de leiding bij de 2.0 Hotrods

Ondanks dat hij de wedstrijd van 9 juli moest missen gaat de uit Ommen afkomstige Martijn Vowinkel aan de leiding in de 2.0 Hotrod klasse. Hij was tijdens de Europese titelstrijd tussen de sterke coureurs uit Groot-Brittannië samen met Christiaan Smidt uit Nijmegen de sterkste coureurs van het continent. Ronald van der Linden uit Zuid-Beijerland kende ook een zeer sterk speedweekend. Hij staat in zijn eerste volledige seizoen in de 2.0 Hotrod op een keurige tweede positie in het kampioenschap. Frank Nöhring uit het Duitse Recklinghausen die dit seizoen voor het eerst met zijn nieuwe Citroën Saxo aan de start staat heeft de derde positie in handen. Met zo’n twintig actieve coureurs in deze klasse is het een lust voor het oog op de korte baan. Het belooft dan ook een spannende ontknoping te worden in deze klasse.

De finale-races van zondag 1 oktober a.s. zullen vanaf 11:30 uur starten in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel. Zowel de Nederlandse- als NNO Clubkampioenen zullen aansluitend op de races, meteen op het circuit gehuldigd worden.