Tentoonstelling van de werken van Gucia, Fokkens en Flik

GRONINGEN – Van 28 september t/m 5 november In Galerie Forma Aktua Nieuwstad 10, Groningen. De opening is op zondag 1 oktober om 16.00 door Ton Meijer, de gastconservator van de tentoonstelling.

Openingstijden: donderdag t/m zondag van 13:00 – 17:00 uur.

Valerio Gucia:

Je kunt zeggen dat Valerio Cugia een zachte schilder is. Niets in zijn werk is hard, of zelfs maar ‘hoekig’. Alle hoeken zijn rond, als het niet anders kan, wordt de scherpe hoek van een meubel in een vertrek behendig weggewerkt. Objecten zijn duidelijk waarneembaar in de landschappen waar chaotische rotsen langs de zeekust of op uitlopers van gebergten schetsmatig worden weergegeven. Het lijkt of ze door de tijd en het weer zijn aangetast.

Ingrid Fokkens:

Wanneer je het werk van Ingrid Fokkens bekijkt, zie je dat ze sterkt geïnspireerd is door het impressionisme. Toch heeft ze altijd binnen deze stijl haar eigen kenmerken behouden. De onderwerpen die zij schildert zijn veelal landschappen of stads- en dorpsgezichten uit haar omgeving (Drenthe). Ze schildert ook graag de grootse Noorse landschappen, het land waar haar moeder vandaan komt en waar ze graag naar toe reist en ook exposeert.

Anke Flik:

Anke Flik zegt zelf dat ze verslaafd is aan het werken met was/brons maar ook is ze  iedere keer weer verrast door de gekozen kleur van een werk in steen. Voor de tentoonstelling heeft ze gekozen voor een zevental bronzen beelden omdat ze van de stenen beelden, die immers niet reproduceerbaar zijn, op dit moment nog geen afstand kan doen.