Vrijwilligers Winsum voeren 3300 kilo afval en 2070 kilo ijzer af

WINSUM – Tien vrijwilligers uit Winsum hebben in wisselende samenstelling 76 uur besteed aan het ontruimen van een huis van een man die door een slechte en afnemende gezondheid niet in staat was om dat zelf te doen. Ook was er niemand in zijn netwerk om bij te springen, laat staan dat hij geld had om een bedrijf in te huren. De betrokken maatschappelijk werker stond met de handen in het haar en deed daarom een beroep op Present Noord-Groningen.

De vrijwilligers hebben vaker een project gedaan via Present Noord-Groningen voor mensen die zelf niet de gezondheid, middelen en netwerk hebben om een klus te klaren. “Het was een pittige klus om het hele huis te ontruimen, maar weten dat je iemand kunt helpen, geeft veel voldoening”, vertelt Gert Douma, één van de vrijwilligers. De hulpverlening, medewerkers van praktijk Broens, zijn enthousiast over de inzet: “Wat een waardevolle club vrijwilligers! Ze komen in actie in situaties waar gemeente en hulpverlening tegen grenzen aanloopt en waarin van familie geen of weinig hulp te verwachten is.”

Via Present Noord-Groningen zijn er in de afgelopen maanden twintig projecten gedaan waarbij na een aanvraag door hulpverlening onder andere de tuin is opgeknapt, het huis is opgeruimd of de woonkamer is geverfd. Dat is gelukt met de inzet van 65 vrijwilligers die zich in totaal 346 uur hebben ingezet voor een ander.