Westerwolde lijdt kleine nederlaag tegen beter FVV

VLAGTWEDDE – Op het kunstgrasveld van sportpark De Barlage in Vlagtwedde liep Westerwolde zondagmiddag tegen haar eerste nederlaag in de competitie aan. Tegen FVV werd het uiteindelijk 2 – 3 voor de Foxholsters. Hoewel de overwinning van het team van de nieuwe trainer Henk de Koe terecht was, had Westerwolde gedurende de gehele wedstrijd de hoop in ieder geval een gelijkspel uit het vuur te slepen. Dat dit niet lukte lag deels aan het ontbreken van de nodige scherpte van de Westerwolder voorwaartsen, maar zeker ook aan een drietal koelbloedige afrondingen van de tegenstander. Een kleine nederlaag derhalve voor de elf van trainer Loek Swarts in deze overigens sportieve wedstrijd, waarin scheidsrechter Teuben toch nog zeven gele kaarten nodig had om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Al vrij snel liep Westerwolde achter de feiten aan. Al in de 7e minuut lepelde Glenn Pietens namens FVV de bal behendig langs de uit zijn doel gekomen Henk Hebers. Acht minuten later werd de stand gelijk getrokken. Na een uitglijder van keeper Brondijk van FVV scoorde Roy de Jongh – al dan niet vanuit buitenspelsituatie – de 1 – 1. Hierna ging de wedstrijd gelijk op en was er voor beide teams een aantal uitgelezen kansen de score op te voeren. Een schitterende reflex van doelman Hebers en een dito redding van Brondijk na een fraai schot van Merijn te Velde voorkwamen in eerste instantie verdere doelpunten. Ver in de extra tijd van de eerste helft kreeg Arnold Slagter het namens FVV echter op de heupen. Op prima manier speelde hij zich recht voor het doel van Westerwolde vrij en vanaf ongeveer twintig meter knalde hij de bal onhoudbaar voor doelman Hebers precies in de hoek: ruststand 1 – 2.

Na dertien minuten in de tweede helft dacht iedereen dat de wedstrijd gespeeld was. Na een prima steekpass kwam andermaal Glenn Pietens vrij voor de Westerwolder-doelman. Ook nu schoot hij de bal onberispelijk binnen. Westerwolde zat echter niet bij de pakken neer en probeerde uit alle macht de aansluitingstreffer te realiseren. Het duurde tot tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd dat Westerwolde dit lukte. Debutant Mark Geukes kopte te midden van diverse FVV-verdedigers op prima wijze raak. Meer dan deze treffer zat er voor Westerwolde niet in en derhalve was een 3 – 2  nederlaag bij de aftrap van het seizoen 2017 / 2018 een feit. Evenals in de eerste helft floot de verder goed leidende scheidsrechter Teuben na redelijk wat blessure- en drinktijd deze wedstrijd naar de geschiedenisboeken.

Dat Westerwolde een niet al te gemakkelijk seizoen tegemoet gaat moge duidelijk zijn. Maar met de inzet van vanmiddag en met iets meer succes en geluk bij de afronding van de soms prima aanvallen, moet het mogelijk zijn over vijfentwintig wedstrijden daar te staan waar het thuishoort, namelijk in het linkerrijtje van deze nu al weer spannende competitie.

Volgende week gaat Westerwolde op bezoek bij Pekelder Boys, dat na een mooie 3 – 0 overwinning op bijna dorpsgenoot PJC bovenaan staat. Gelet op de wedstrijden van het vorig seizoen (op één helft na …….) moet het mogelijk zijn met een goed resultaat vanuit Boven Pekela weer richting Vlagtwedde te reizen.