Noorderpoort en Qbuzz slaan handen ineen voor nieuwe opleiding

GRONINGEN – Noorderpoort biedt vanaf februari 2018 in samenwerking met vervoersmaatschappij Qbuzz en Oosterpoort opleidingen het werk-leertraject Chauffeur Openbaar Vervoer aan. In deze nieuwe opleiding worden studenten opgeleid tot vakbekwaam buschauffeur bij Qbuzz en krijgt de student tegelijkertijd een volwaardig mbo-diploma. Studenten die geïnteresseerd zijn in dit nieuwe traject kunnen zich nog tot 1 oktober via Qbuzz aanmelden.

Samenwerkingsverband voor opleidingstraject
In samenwerking met Qbuzz en Oosterpoort opleidingen, wordt deze bbl-mbo opleiding bij Noorderpoort aangeboden op niveau 2. In een jaar tijd wordt de student opgeleid tot buschauffeur. Noorderpoort zorgt één dag per week voor de theoretische ondersteuning en geeft lessen in onder andere taalvaardigheden zoals Engels en Duits. De overige dagen brengt de student door bij Qbuzz, een erkend leerbedrijf. In aanloop naar de studie, haalt de student zijn groot rijbewijs bij Oosterpoort opleidingen. Wanneer de student het studiejaar met een positief gevolg afsluit, is er zicht op een contract bij Qbuzz. Tijdens de opleiding haalt de student het busrijbewijs (D) en de Code 95 bij Qbuzz.

Brug tussen opleiding en praktijk
Er rijden verschillende bussen door Groningen en Drenthe, zoals lange harmonicabussen en  elektrische bussen, waar de studenten allemaal kennis mee maken. Het openbaar vervoer wordt een steeds belangrijkere vorm van transport in de stad Groningen en de regio. Noorderpoort vindt het belangrijk dat studenten na hun studie als vakbekwame professionals het werkveld kunnen betreden. Het slaan van een brug tussen de opleidingen en de daadwerkelijke praktijk speelt hierbij een belangrijke rol. Er is dankzij deze nieuwe opleiding een mooie samenwerking ontstaan tussen Noorderpoort Automotive & Logistiek, Qbuzz en Oosterpoort opleidingen. De student legt een stevige fundering voor zijn of haar toekomst. Studenten kunnen zich nog tot 1 oktober 2017 aanmelden voor deze nieuwe opleiding door een mail met motivatiebrief en CV te sturen naar bbl@qbuzz.nl.