Spannende verkeersles voor leerlingen obs Hagenhof

Kinderen, politie en Veilig Verkeer Nederland deden op vrijdag 29 mei 2015 een lasercontrole bij CBS De Höchte aan de Beumeesweg in Alteveer

STADSKANAAL – Op donderdag 28 september aanstaande krijgen alle leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 van obs Hagenhof verkeerslessen van Veilig Verkeer Nederland (VVN). De oudste kinderen krijgen les over grote voertuigen en hun dode hoek en de jongere kinderen wonen een remwegdemonstratie bij. Doel van deze lessen is om kinderen te tonen welke beperkingen voertuigen hebben en om hen te leren hoe zij zelf verkeersveiliger kunnen handelen.  

Directeur van obs Hagenhof, Linda van Zutphen legt uit waarom deze gastlessen door VVN zo belangrijk zijn: “Kinderen zijn zich nauwelijks bewust van de beperkingen van voertuigen en dat kan tot gevaarlijke situaties leiden. Deze gastles toont kinderen hoe groot die dode hoek en/of die remweg eigenlijk zijn. We maken kinderen bewust van de beperkingen van voertuigen en we leren hen hoe zij met die beperkingen om dienen te gaan. Het uiteindelijke doel is het vergroten van de verkeersveiligheid.”

De lessen zijn best een tikkeltje spannend. “Kinderen vinden het heel leuk en spannend om naar zo’n remwegdemonstratie te kijken of om zelf eens plaats te nemen in de cabine van een vrachtwagen. Het is een hele belevenis en juist daardoor blijft de boodschap goed hangen. De slogan van Scholengroep OPRON, waar onze school deel van uitmaakt is Leren bij OPRON? De tijd van je leven! Met deze leuke, spannende en belangrijke lessen geven wij hier invulling aan”, aldus Linda.