Wethouder onthult bouwbord en naam kindcentrum

BAFLO – Op maandag 2 oktober om 09.00 uur onthullen kinderen van de scholen Noordewier, Ichthus en peuterspeelzaal van Kids2B samen met verantwoordelijk wethouder Harmannus Blok het bouwbord voor het Kindcentrum Baflo/Rasquert. De onthulling van het bouwbord markeert de start van de bouw van het nieuwe centrum. Tegelijk wordt ook de naam van het gebouw onthuld.

Twee basisscholen, de peuterspeelzaal, sportclubs en het verenigingsleven gaan samen. ’s Middags en in de avond is de sportzaal beschikbaar voor sportverenigingen en dorpsbijeenkomsten. Daarnaast krijgt ook de tennisvereniging een nieuw onderkomen.

Nieuwe naam Tijdens de ontwikkeling is het gebouw “Kindcentrum Baflo/Rasquert” genoemd. Voor de toekomst was een meer aansprekende naam gewenst. Een commissie heeft -met hulp en inspiratie uit de dorpen- een aantal namen geselecteerd. De leerlingenraden van beide scholen hebben uiteindelijk een keuze gemaakt. Tegelijk met onthulling van het bouwbord wordt ook de naam van het gebouw onthuld.

Bouw De afgelopen weken zijn de voorbereidingen getroffen voor de bouw van het Kindcentrum Baflo/Rasquert aan de Meijmaweg in Rasquert. Na de onthulling start de bouw in volle vaart. Op 19 oktober wordt de eerste paal geslagen in aanwezigheid van gedeputeerde Eelco Eikenaar en burgemeester Rinus Michels. Ook dit moment wordt weer feestelijk gemarkeerd met aanwezigheid van de kinderen. Website en Facebook Vanaf 2 oktober gaat ook de speciale bouwwebsite en de facebookpagina live. Kinderen van de scholen gaan deze mediakanalen bijhouden en het nieuws verzorgen. Zo kan iedereen op de hoogte blijven van het nieuws rondom de bouw.