Hallo MBO informatiemarkten voor v(mb)o leerlingen

ASSEN/GRONINGEN – De vijf noordelijke mbo-instellingen (Alfa-college, Drenthe College, Noorderpoort, ROC Menso Alting en Terra MBO) zijn inmiddels volop in het voorlichtingsproces voor leerlingen van het v(mb)o die aan het eind van dit schooljaar een keuze voor een vervolgopleiding moeten maken. De voorlichtingscampagne wordt uitgevoerd onder de noemer Hallo MBO en wordt voor het vierde jaar op rij door de scholen gezamenlijk georganiseerd.

Tijdens de campagne worden vrijwel alle v(mb)o scholen in Groningen, Noord-Drenthe en een klein deel van Friesland bezocht. Alle leerlingen die in het examenjaar zitten hebben informatie gekregen over het keuzeproces waar ze dit jaar mee te maken krijgen. Belangrijk onderdeel van de gehele voorlichtingscampagne Hallo MBO zijn de informatiemarkten die in november worden georganiseerd.

Tijdstippen en locaties van deze informatiemarkten zijn:

2 november

Alfa-college                  – Admiraal de Ruyterlaan 2, Groningen   van 18.00 tot 20.30 uur

Noorderpoort               – Hora Siccamasingel 177, Groningen    van 18.30 tot 20.30 uur

– Sportparklaan 5, Stadskanaal             van 18.30 tot 20.30 uur

ROC Menso Alting        – Vondelpad 4, Groningen                     van 18.00 tot 20.00 uur

Terra MBO                    – Hereweg 99, Groningen                      van 18.00 tot 20.00 uur

23 november

Drenthe College            – Anne de Vriesstraat 70, Assen                        van 16.00 tot 18.00 uur

Terra MBO                    – Vredeveldseweg 55, Assen                 van 16.00 tot 18.00 uur

Tijdens de informatiemarkten kunnen leerlingen en hun ouders/verzorgers kennismaken met het mbo; wat betekent het om op het mbo te studeren, welke beroepsopleidingen zijn er en welke opleiding past het best bij de ambitie van de leerling. Ook kunnen leerlingen en hun ouders hierover met studieloopbaanbegeleiders in gesprek gaan.

VO-leerlingen, hun ouders/verzorgers, decanen en andere belangstellenden zijn van harte welkom op deze informatiemarkten.

Hallo MBO is een initiatief van de vijf noordelijke mbo-instellingen; deze werken structureel samen binnen het AROC. Dit samenwerkingsverband bestaat ruim 15 jaar en is uniek voor het Nederlandse MBO.