Digitale informatieborden maken toeristen wegwijs in Eemsmond

EEMSMOND – Op donderdag 19 oktober om 15.00 uur neemt wethouder Theo Berends van de gemeente Eemsmond de eerste digitale VVV-informatiezuil in ‘t Schathoes bij de Menkemaborg, in gebruik. 

In de gemeenten Delfzijl, Loppersum, Appingedam en Eemsmond komen in totaal 8 digitale informatieborden. Deze kunnen op afstand geladen worden met leuke en actuele toeristische evenementen in de buurt. De borden zijn een initiatief van de betrokken gemeenten en de Stichting Top van Groningen, waar de VVV-kantoren in de vier gemeenten onder vallen. Omdat de belangstelling voor VVV-kantoren de laatste jaren terugloopt willen de betrokken partijen de toeristische informatie zoveel mogelijk naar de toerist brengen.

Eemsmond krijgt daarom digitale informatieborden in ‘t Schathoes bij de Menkemaborg, de vertrekhal van AG Ems (veerdienst van en naar Borkum) en in het Openluchtmuseum in Warffum.

Waar kan ik lekker eten?
In Eemsmond komen daarnaast nog eens 5 informatieborden bij de stations in de gemeente. Deze borden zijn een initiatief van de gemeente Eemsmond en toeristische ondernemers en geven informatie over bijvoorbeeld restaurants en overnachtingsmogelijkheden.

Borden online
Het digitale informatiebord in ‘t Schathoes bij de Menkemaborg wordt donderdag 19 oktober om 15.00 uur officieel in gebruik genomen. Dan gaan ook de borden in de andere gemeenten online.