Melvin Jonker wint verkiezing OV-foto van het Jaar 2017

GRONINGEN – Fotograaf Melvin Jonker heeft met zijn foto van een Q-link-bus op de Grote Markt in Groningen de OV-foto van het Jaar 2017-verkiezing van de website OV Nieuws GD gewonnen. Jonker’s foto gaat daarmee onderdeel worden van de header van de site.

Jonker stuurde een dynamische foto van de bus op de Grote Markt in. Volgens de jury van de verkiezing toont de foto de stad Groningen op haar best aan; met ook in de avond drukte op de Grote Markt en in de binnenstad en bussen die daar nu nog bij horen.

De jury koos voor de finaleronde drie foto’s. Het publiek kon op haar favoriet van deze drie stemmen. De foto van Jonker kreeg ongeveer de helft van alle stemmen. Een foto van Raisa de Jong van een trein op de Walfridusbrug tussen Sauwerd en Groningen werd tweede en een foto van het Hoofdstation van Groningen in de sneeuw door Leon Slim derde.

De foto van Jonker zal vanaf binnenkort definitief op de site van OV Nieuws GD te zien zijn als de foto boven alle pagina’s (de ‘header’).

OV Nieuws GD is een nieuws- en informatieplatform over het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe (busconcessiegebied GD). De site bestond op 1 augustus 10 jaar en organiseerde de OV-foto van het Jaar-verkiezing als eerbetoon aan de eerder succesvol georganiseerde ‘Busfoto van het Jaar-verkiezingen’.