Sinterklaasloop in Scheemda

SCHEEMDA – Vanaf 2010 wordt de Sinterklaasloop Scheemda gehouden. Tot en met 2015 georganiseerd door stichting Oldambt Gezond en de laatste twee jaar door Sportschool Scheemda. Al vanaf 2011 maakt deze loop onderdeel uit van het (Schutrups) loopcircuit.

In 2010 zijn we begonnen in het Centrum van Scheemda, al snel volgde de verhuizing naar de Eextahal. En in 2017 gaan we starten op de Eextahaven 3 (bij Sportschool Scheemda). In het verleden was deze loop favoriet bij veel lopers aangezien het stond aangeschreven als een snel Circuit. Wat ook wel blijkt uit de parcousrecords. Nieuwe startlocatie betekend ook een nieuw parcours. Afhankelijk wou men kiezen voor een deel off the road, maar aangezien men door de Essenziekte in de Hoogte is gaan kappen hebben we noodgedwongen hiervan af moeten zien.

Helaas stop na dit jaar het loopcircuit ermee, maar Aquilo heeft nog voldoende lopen op de agenda staan. Of de Sinterklaasloop 2018 ook in Scheemda wordt gehouden is nog de vraag.

Al vanaf het begin is er bij de loop een kidsrun waar op verschillende afstanden vooral de strijd met jezelf wordt aangegaan. Vorig jaar was ’t Jaarfke de school met de meeste deelnemers, wie het dit jaar wordt zullen we moeten afwachten.

Naast de samenwerking met het Huis voor de Sport zijn er veel plaatselijke bedrijven die hun medewerking verlenen. Zo zijn er omkleedlocaties  in Sportschool Scheemda, maar ook bij PCB timmerwerken. De electrische fietsen zijn beschikbaar gesteld door Roggeveld fietsen, de broodjes door bakkerij Prins, Fysiotherapie/ massage door Fysio Plaza Scheemda en nog veel andere bedrijven die dmv sponsoring deze loop mogelijk maken. Dit jaar is de hoofdsponsor Sportschool Scheemda. We hopen jullie dan ook te zien op zaterdag 18 november 2017 aan het Lutkelant 2, te Scheemda. Suc6 bij de voorbereiding