Stadjersconcert en orgelwandelavond in de Der Aa-kerk in Groningen

GRONINGEN / 1-7-2003 / Der AA Kerk. interieuropnames van zuilengalerij, koor, gewelfschilderingen, Schnitgerorgel, Bolswardorgel, diverse kerkbanken, preekstoel en details / foto Omke Oudeman

GRONINGEN – 23 oktober 2017 – Tijdens het Schnitgerfestival is er op vrijdagmiddag 3 november een Stadjersconcert in de Der Aa-kerk in Groningen. ’s Avond is er een orgelwandelavond, deze avond begint met een concert op het beroemde Schnitgerorgel in de Der Aa-kerk. 

Organist Peter van Dijk trakteert bezoekers deze middag tijdens het Stadjersconcert op een populair en lichtvoetig programma met nummers van Ede Staal en zelfs het Grönnens Laid: het Gronings volkslied.

Nostalgie
Een vleugje nostalgie zit er zeker in dit concert. De senioren onder de Groningers kennen het namelijk nog van vroeger: samen zingen bij de muziek van het Schnitgerorgel in de Der Aa-kerk. Sinds er geen diensten meer zijn in de kerk is dat verleden tijd. Wie van orgelmuziek en zingen houdt – en een uurtje tussen de middag kan vrijmaken – kan zijn hart ophalen.

Orgelwandelavond
’s Avond is het tijd voor de orgelwandelavond, waarbij het publiek op één avond de muziek kan beleven van twee verschillende Schnitgerorgels en vijf organisten, die ieder hun eigen specialiteit of thema ten beste geven. De avond begint in de Der Aa-kerk, Geerten Liefting improviseert en Stephan van de Wijgert laat romantische orgelmuziek horen. Het tweede concert is in de Martinikerk.

Schnitgerorgels in Groningen
Deze concerten zijn onderdeel van het Schnitgerfestival Groningen. De Schnitgerorgels zijn beroemd en nergens ter wereld is een stad waar er drie bewaard zijn gebleven: in de Der Aa-kerk, de Martinikerk en in het Pelstergasthuis. Orgelliefhebbers uit de hele wereld komen naar Groningen om deze orgels te horen of om er op te spelen. De Stichting Groningen Orgelstad organiseert het festival om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van dit culturele erfgoed.

Vrijdag 3 november 2017
Aanvang Stadjersoncert: 13.00 uur
Aanvang Orgelwandelavond: 19.30 uur

Entree Stadjersoncert: € 5,-
Entree Orgelwandelavond: € 22,50