Officiële opening Bibliotheek Veendam door wethouder Jaap Velema

VEENDAM – Na de drukbezochte open dag op zaterdag 16 september, is het aanstaande vrijdag om 16:00 uur tijd voor de officiële opening van de compleet vernieuwde Bibliotheek Veendam in Cultuurcentrum vanBeresteyn.  Wethouder Jaap Velema verricht de openingshandeling waarna de bibliotheek van ontmoeten, leren en ontdekken officieel een feit is.

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening.

Programma
15:30 uur inloop
16:00 uur opening door wethouder Jaap Velema

Nieuwste bibliotheekformule
Na de pilot in Bibliotheek Appingedam, is Bibliotheek Veendam als tweede vestiging ingericht volgens de allernieuwste formule van Biblionet Groningen. “Met deze formule zorgen we ervoor dat de bibliotheek meer dan ooit tevoren een omgeving is waar mensen – jong en oud – zich kunnen ontwikkelen”, aldus Jacqueline Roelofs van Biblionet Groningen.  Bezoekers kunnen er het plezier van lezen en leren ontdekken, studeren, werken, zich verdiepen in een moeilijk onderwerp of juist even ontspannen met een goed boek. Alles kan en mag.

Convenant Taalhuis
Het ondertekenen van het Taalakkoord maakt deze opening extra speciaal. Hiermee bevestigt de gemeente Veendam de afspraak om laaggeletterdheid bij volwassenen aan te pakken. Het Taalhuis in Bibliotheek Veendam is de plek waar alle hulp samenkomt voor inwoners die moeite hebben met lezen en schrijven. Het Taalhuis kan bestaan dankzij de samenwerking tussen de gemeente Veendam, Compaen, Stichting Lezen & Schrijven, Noorderpoort en Biblionet Groningen.

Ontmoet, leer en ontdek
De vernieuwde bibliotheek heeft ook geresulteerd in een nieuwe, uitgebreide programmering. Tientallen kinderen hebben al meegedaan aan één van de vele activiteiten in De Speelplaats en De Fabriek. Maandelijks worden hier workshops en voorleessessies gehouden. Voor volwassenen start Bibliotheek Veendam op zaterdag 28 oktober het nieuwe interviewprogramma De Maand Bekeken. Tijdens deze talkshow  in Grand Café vanBeresteyn wordt maandelijks teruggeblikt op de gebeurtenissen in de Parkstad.