Orgelconcert in Bellingwolde

BELLINGWOLDE – Op zondag 12 november om 16.00 uur geven Winfried Dahlke en zijn vrouw Darija Schneiderova weer een concert in de Magnuskerk in Bellingwolde. Veel staat dit jaar in het teken van de reformatie, die 500 jaar geleden door Maarten Luther is begonnen. Ook tijdens dit concert staat de reformatie centraal. Er wordt tijdens dit concert aandacht besteed aan de twee muzikale hoofdstromingen van de reformatie: de Geneefse psalmen en koralen van Maarten Luther. De Geneefse psalmen zijn bewerkingen van Anthoni van Noordt uit 1659. De koralen van Maarten Luther komen naar voren in de “Kleine Orgelmesse” van Johann Sebastiaan Bach. Het gaat hier om werken, die Bach op latere leeftijd gecomponeerd heeft. Het stuk komt uit 1739 en werd voor het eerst gespeeld tijdens een reformatiejubileum in Leipzig.

Dit muzikale koppel Windried Dahlke en Darija Schneiderova verzorgt voor ons al vele jaren prachtige concerten. Ze weten uit het prachtige Snitger Freijtag orgel altijd weer iets extra’s te halen. We kunnen het concert dan ook weer van harte bij u aanbevelen. In de pauze wordt koffie en thee geserveerd. De entree is €7.