Procedure vacature kwartiermaker/beoogd gemeentesecretaris gemeente Westerkwartier voortgezet

WESTERKWARTIER – Vrijdag 6, 13 en 20 oktober hebben de eerste ronde sollicitatiegesprekken plaatsgevonden met de kandidaten voor de functie van kwartiermaker/beoogd gemeentesecretaris voor de nieuwe gemeente Westerkwartier.

Sollicitatiegesprek

Op de vacature hebben 41 kandidaten gereageerd. Hiervan zijn zeven kandidaten geselecteerd. Deze kandidaten hebben met twee selectiecommissies gesproken. In elke commissie zaten leden van de colleges en medewerkers uit de vier gemeenten.

Nog geen geschikte kandidaat

De gesprekken hebben nog niet geleid tot het vinden van een geschikte kandidaat voor de functie. De selectiecommissies zijn van mening, dat geen van de kandidaten in voldoende mate past in en/of bij het nieuwe profiel van kwartiermaker/beoogd gemeentesecretaris van de nieuwe gemeente Westerkwartier.

Planning benoeming

De gemeenten schakelen nu (opnieuw) een extern selectiebureau in, dat vervolgens  enkele kandidaten selecteert met wie de selectiecommissies een sollicitatiegesprek voeren. De gemeenten zetten in op benoeming van een kwartiermaker/beoogd gemeentesecretaris voor de nieuwe gemeente Westerkwartier op 1 februari 2018.