Stuurgroep “Middag” gaat inwoners bij herindeling betrekken

WESTERKWARTIER – Op 1 januari 2019 worden de gemeenten Grootegast, Marum, Leek en Zuidhorn samengevoegd tot de nieuwe gemeente Westerkwartier. Ook een deel van de huidige gemeente Winsum wordt aan deze gemeente toegevoegd, globaal het grondgebied van de voormalige gemeente Ezinge.

Voor de begeleiding van de overgang van dit gebied naar de nieuw te vormen gemeente Westerkwartier is een speciale stuurgroep in het leven geroepen: de stuurgroep “Middag”. Deze stuurgroep geeft de komende anderhalf jaar sturing aan het proces om de samenvoeging van de gebieden zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Binnenkort brengt de stuurgroep een bezoek aan de verenigingen van dorpsbelangen van Ezinge, Feerwerd en Garnwerd. Dan worden ook afspraken gemaakt over de wijze waarop de inwoners van het gebied zo goed mogelijk bij de ontwikkelingen in het Westerkwartier kunnen worden betrokken.

De stuurgroep bestaat uit:

Rinus Michels, burgemeester Winsum

Henk Kosmeijer, burgemeester Marum

Mariëtte de Visser, wethouder De Marne

Sjabbo Smedes, wethouder Grootegast

Frank Wiertz, gemeentesecretaris Winsum

Eric Paré, gemeentesecretaris Grootegast

 

Tot 1 januari 2019 blijft de gemeente Winsum overigens het eerste aanspreekpunt voor inwoners uit het gebied.