Driedubbel feest voor De Super SinterklaasShow

GRONINGEN/HOOGEZAND-SAPPERMEER – De Super SinterklaasShow viert driedubbel feest. Allereerst viert Pilot Production met deze theaterproductie het eerste lustrum. Dit jaar van 25 november tot en met 2 december in het Kielzog voor basisscholen en bedrijven in de gemeente Hoogezand-Sappemeer en op 26 november in Groningen. Ten tweede is het bijzonder dat dit gezelschap voor het eerst in de Stadsschouwburg mag spelen. En de voorstelling zelf gaat ook nog eens over de vele feesten in onze samenleving.

 

Maatschappelijke betrokkenheid en verbinding speelt altijd een grote rol bij De Super SinterklaasShows. Dit feest is namelijk voor iedereen; iedereen is kind (geweest). Pilot Production biedt aan alle lagen van de bevolking de kans om te participeren en/of de voorstellingen te bezoeken.

 

Fraai

Leerlingen van het Aletta Jacobs College in Hoogezand vervullen hun maatschappelijke stage door mee te spelen. Voor deelnemers aan de Stadjerspas in Groningen bestaat de mogelijkheid een theaterproductie in de fraaiste schouwburg van (Noord-)Nederland mee te maken, omdat het gezelschap onbezoldigd optreedt. Een Pietenbus (Nationaal Bus Museum) vervoert de schoolkinderen binnen de toekomstige gemeente Midden-Groningen desgewenst naar het Kielzog.

 

Tientallen Pieten

“Het Knalfeest” is de vijfde productie op rij na De Super SinterklaasShow, De Wens van Piet, Piet op het Witte Paard en vorig jaar Sint in de Lappenmand. De hoofdrollen zijn uiteraard voor de Goedheiligman alsmede MachoPiet, CreaPiet en SnoepjesPiet. Ook LangeLengtePiet, dans-, zang- en zaalPieten zijn aanwezig.

Alle Pieten hebben – natuurlijk – een andere mening over hoe het knalfeest gevierd moet worden. De ene hult zich het liefst in kleurige kleding, een ander houdt van belletjes, warmte en gezelligheid, terwijl weer een andere Piet alleen maar feestjes met zoetigheid leuk vindt. De lieve kindertjes in de zaal zien alles in geuren, kleuren, spanning, liedjes en dans voorbij komen.

 

Speelschema

De 11 voorstellingen vinden plaats op:

25 november Kielzog; bedrijvenshow (9.30 uur) en kaartjesshow (14.00 uur)
26 november Stadsschouwburg; 3 shows Stadjerspas gemeente Groningen
27 november Kielzog; Scholenshows 9.00 uur en 13.30 uur
28 november Kielzog; Scholenshows 9.00 uur en 13.30 uur
29 november Kielzog; Scholenshows 9.00 uur (wellicht een tweede show)

2 december Kielzog; Bedrijvenshow 9.30 uur
Zie ook https://www.kielzog.nl/theater/de-super-sinterklaasshow/ voor de vrije verkoop van losse kaartjes. Voor de bedrijvenshows – inclusief eigen ruimte voor personeel en ‘pakjesmoment’ – zijn nog plaatsen vrij.

 

Producent
Pilot Production biedt theater op maat. Het bedrijf van Patricia Nieland-Kampen en Frances Folgerts verzorgt onder meer theater, toneel en teambuilding bij en voor bedrijven en in verzorgingstehuizen. Maar ook workshops voor toneelgezelschappen en op scholen. Via oefening worden sterke punten van zowel kinderen en senioren benadrukt en worden handvatten geboden voor beter spel.
Voor theaterproducties zoals De Super SinterklaasShow schrijven ze het script, de liedjes en coachen ze de acteurs, naast het dragen van verantwoordelijkheid voor de zakelijke kant.