Ondernemend Groningen grote winnaar tijdens FD Gazellen Awards

HOOGEVEEN – Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de FD Gazellen Awards vielen dit jaar vier bedrijven uit de gemeente Groningen in de prijzen. In theater De Tamboer in Hoogeveen ontving MF Horeca een gouden Gazelle (categorie groot), Brandfield een bronzen Gazelle (categorie middelgroot), SubAdvies een bronzen Gazelle (categorie klein) en Nova Incasso een gouden Gazelle (categorie klein). Alle Groningse ondernemingen maken deel uit van de complete lijst van 755 FD Gazellen. Deze lijst van Het Financieele Dagblad telde vorig jaar nog 617 FD Gazellen.

Met de FD Gazellen Awards zet Het Financieele Dagblad de snelst groeiende ondernemingen in Nederland in de schijnwerpers. De FD Gazellen Awards uitgereikt aan ondernemingen met een gemiddelde omzetgroei van tenminste 20% over de afgelopen drie jaar. Tijdens de FD Gazellen-uitreiking voor de regio Noord in theater De Tamboer in Hoogeveen ontvingen in totaal drie ondernemingen een gouden, drie een zilveren en drie een bronzen FD Gazellen Award. Ondernemingen uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe maakten kans op deze negen prijzen in de regio Noord.

Ondernemend Groningen

Uit de provincie Groningen waren 26 ondernemingen genomineerd voor de FD Gazellen Awards, 7 meer dan vorig jaar. De Groningse winnaars behaalden een grote gemiddelde omzetstijging over de afgelopen drie jaar: MF Horeca groeide qua omzet met 115%, Brandfield B.V – een webwinkel in sieraden en accessoires – met 225%, SubAdvies B.V. – een fiscaal adviesbureau – met 383% en Nova Incasso B.V. met maar liefst 771%.

Gouden Gazelle voorbereid op de toekomst

Met een grijns van oor tot oor haalden Wiebe Bijlsma en Jacko de Haan van MF Horeca hun Gouden Gazelle op: “We wisten dat we het goed hadden gedaan, maar we hadden niet verwacht dat we zouden winnen. Het is overweldigend.” Waar MF Horeca goed in is? “We spelen nu al in op de robotisering, die ook in onze branche zal opkomen. Daarnaast zijn we trots op onze zelf opgerichte academie, specifiek bedoeld voor trainingen”, stelt directeur Wiebe Bijlsma.

 

Van marathon in New York naar Gouden Gazelle

Nova Incasso is een incassobureau uit Groningen van de ambitieuze broers en zakenpartners Ramón en Pascuál AB. Afgelopen zondag liepen zij nog de marathon van New York, de dinsdag erop haalden zij weer goud met een Gouden Gazelle in Hoogeveen. “Uniek aan ons bedrijf is dat wij voor onze klanten altijd een stap vooruit denken. Wij informeren hen altijd proactief. Een voorbeeld daarvan is de nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van juridische zaken,” vertelt Ramón AB, die de juridische zaken van Nova Incasso behartigt. “Daarnaast hebben wij onze eigen software ontwikkeld, waar debiteuren zelf in kunnen loggen. Dit resulteert in perfecte samenwerkingen tussen crediteuren en debiteuren, soms met betalingen via een QR-code. We laten betalingsprocessen daardoor sneller verlopen, waardoor onze klanten kunnen groeien en hier volgend jaar met een FD Gazellen Award staan.”

Groningen hofleverancier van regio Noord

Hoofdredacteur Jan Bonjer van Het Financieele Dagblad over de uitgereikte FD Gazellen Awards in Groningen: “Het doet ons goed om te zien dat de provincie Groningen hofleverancier is van de regio Noord. Daarbinnen presteert de stad Groningen weer uitstekend.” Onder de FD Gazellen ziet hij een terugkerend element: “Deze ondernemers houden focus op hun core business, waardoor zij – ook door nieuwe technologieën – steeds weer de juiste investeringskeuzes maken. Jaar in jaar uit zie ik dat de FD Gazellen nuchtere ondernemers zijn die klantrelaties, commitment en overtuigingskracht in hun werk voorop stellen. Daarmee verkrijgen ze aanzien en impact in hun markt.”

FD Gazellen Awards 2017

De FD Gazellen Awards 2017 is een initiatief van Het Financieele Dagblad en Company.info en wordt mede mogelijk gemaakt door IT-bedrijf Topicus, Business Boost (MKB Nederland en ING) en DAS Rechtsbijstand. De Grande Finale is op 14 december in Amsterdam.