17.500 Bloembollen opgehaald voor Bloeiend Verzet

GRONINGEN – Grote steun uit binnen- en buitenland voor Groningse strijd tegen gaswinning en schade. In totaal werden 17.500 bloembollen gedoneerd voor Bloeiend Verzet, een bloeiend monument voor alle Groningers.  Zaterdag worden de bollen gepoot in een veld bij Uithuizen. Daar blijft het niet bij. Muzikanten uit binnen- en buitenland zullen op het Bloeifestival optreden.

Bijzonder is dat zaterdag in Uithuizen ook drie Amerikaanse hiphopartiesten en Standing Rock-activisten Nataanii Means, Tufawon en Witko zullen optreden. De Standing Rock-activisten uit Amerika werden wereldberoemd door hun protest tegen een oliepijpleiding door het Standing Rock-reservaat en steunen nu ook de strijd tegen gaswinning.

Muzikanten Dion Bouwes en Dennis Krottje (winnaars Grunneger Laidjesfestival) zullen het officiële ‘Bloeiend Verzet’-lied presenteren en zangeres Kira Dekker ( The Voice of Holland) brengt een ode.

Initiatiefnemer Tweede Kamerlid Sandra Beckerman: ‘Ik ben ontroerd door de enorme steun die we uit binnen- en nu ook buitenland krijgen. Dat we nu dwars door achtergronden, politieke kleur en over grenzen heen zoveel mensen hebben verenigt met dit initiatief maakt me ontzettend trots.

Naast de noodzakelijke strijd is dit een verdiende steun in de rug van zoveel buitengewoon bijzondere mensen.’

Bij het Bloeifestival zullen de duizenden gedoneerde bloembollen door jong en oud in de Groningse grond worden gepoot. Deze indrukwekkende handeling zal begeleid worden door sprekers en artiesten. Naast Beckerman zullen onder andere burgemeester Van Beek van Eemsmond spreken. Het Bloeifestival begint om 12 uur in een veld langs de N999 bij de rotonde van Uithuizen. Op het festivalplein naast het bloemenveld zullen activiteiten voor jong en oud zijn.