Feestelijke opening voor taalthuis Winsum

WINSUM-Op 22 november, heeft wethouder Marc Verschuren(afbeelding links) in de bibliotheek van Winsum ‘het Taalhuis Winsum’ geopend. Dit taalhuis is geopend voor mensen die hun taalvaardigheid willen verbeteren. Wethouder Verschuren zegt dat 1 op de 9 Nederlanders te veel moeite heeft met lezen en schrijven om goed mee te doen in de samenleving. Reden genoeg dus om dit taalhuis in Winsum te openen. Dit taalhuis is een samenwerkingsverband tussen een hoop bedrijven en ondernemers.

Twintig vrijwilligers die de basistraining van Stichting lezen en Schrijven hebben gevolgd, kregen tijdens de opening hun certificaat uitgereikt. In het taalhuis is professionele ondersteuning voor de deelnemers. Dit sluit aan bij het niveau en de eigen behoeftes van de specifieke deelnemer. Elke woensdagochtend tussen 10:00 en 12:00 kan iedereen binnen lopen op het taalhuis spreekuur. Meer informatie kan je vragen bij: taalhuisbmwe@noorderpoort.nl of het telefoonnummer 0800-0234444.