Gemeente Groningen dwarsboomt Circus Renz Berlin

GRONINGEN-Circus Renz Berlin, het 2e internationale Kerstcircus Groningen, zou van 22 december tot 7 januari plaats vinden op het suikerunieterrein in de stad, wat afgelopen jaar ook zo was. Maar de gemeente steekt er een stokje voor. Voor het evenement heeft de gemeente Groningen een vergunning verleend aan Circus Renz, en de circus heeft daarna een contract afgesloten van de huurprijs. Aan het einde van de zomer merkten medewerkers van Circus Renz dat het suikerunieterrein een grote bouwput was waar zeker geen plaats voor een circus zou kunnen zijn. De beheerder van dit terrein beloofde dat het terrein eind oktober 2017 weer in een goede staat zou zijn. Hier vertrouwde circus Renz ook op. Niets bleek minder waar.

Maar vorige week was het nog een grotere bouwput dan eerst met overal diepe kuilen, stukken puin en rond slingerende brokstukken. Hier zou nooit een groot circus op plaats kunnen vinden. De beheerder van dit terrein zat ook met de handen in het haar. Het terrein is van de gemeente Groningen en alles wat daar op wordt uit gevoerd behoort tot het project ‘herstructurering van het voormalige suikerunieterrein’. Op de site van gemeente Groningen wordt er nog steeds vermeld dat het een unieke evenementen locatie is.

Uit eindelijk stelde Circus Renz voor om de locatie te wijzigen. Ze waren bereid naar de Drafbaan te Groningen te gaan. omdat de gemeente Groningen verantwoordelijk is voor het suikerunieterrein leek dit een goede oplossing. Maar de gemeente Groningen vraagt 13.000 euro voor het huren hier van. Dit is drie keer de prijs van het oude suikerunieterrein. Te veel voor circus Renz.

Na een overleg met de gemeente is er nog geen oplossing voor dit probleem gevonden. De gemeente is niet van plan de prijs te verlagen. Volgens Jan Hoekstra is de oplossing simpel: dezelfde huurprijs voor de drafbaan als het suikerunieterrein. Maar op dit moment ziet de gemeente het niet zitten en de kans dat het 2e internationale Kerstcircus Groningen nog door gaat is vrij klein.(FOTO: Circus Renz)