CDA: Kaaskop meest toegankelijke winkel in Groningen

GRONINGEN – Het CDA in Groningen heeft de afgelopen maanden gezocht naar de meest toegankelijke winkel voor ouderen en mensen met een beperking. Uit meerdere inzendingen sprongen schoenenwinkel Happy Walker in de steentilstraat en kaas- en delicatessenzaak De Kaaskop in de zwanestraat er volgens de partij uit.

Een speciale toegankelijkheidsjury bestaande uit Geert de Breucker (oogvereniging), Marlieke de Jonge (voorheen gehandicaptenraad) en CDA-fractievoorzitter René Bolle moest beslissen wie er met de prijs vandoor ging. ‘We hebben beide winkels getoetst op diverse criteria zoals verlaagde drempels, een invalidetoilet, maar ook service,’ aldus Bolle. Het was een lastige keuze, maar De Kaaskop kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus.

De prijs is een vervolg op een voorstel dat het CDA vorig jaar indiende om van Groningen de meest toegankelijke stad van Nederland te maken. Het voorstel werd destijds unaniem aangenomen in de gemeenteraad. Bolle: ‘Er moet nog veel gebeuren om die ambitie waar te maken. Gelukkig zijn er veel winkels zoals Happy Walker en De Kaaskop die het goede voorbeeld geven. Met deze prijs spreken wij onze waardering voor hen uit.’