Betoverend Keltisch kerstconcert in Den Horn

Merain - kamermuziek. www.merain.nl - Mirjam, Mieke en Sandra. Harp, zang en viool. Celtisch.

“A Celtic Christmas” van Merain

DEN HORN – Sfeervol, warm en vrolijk met een vleugje mystiek: zo is het Keltische kerstconcert van Merain!

Het trio (zang, viool en Keltische harp) trekt in december door Nederland, Duitsland en Luxemburg met een betoverend kerstconcert getiteld A Celtic Christmas, naar de gelijknamige cd. Op het programma staan de mooiste kerstliederen en melodieën uit Ierland, Engeland, Schotland en Frankrijk.

De muziek:

Merain voert de luisteraar mee naar besneeuwde mystieke landschappen met kastelen en ruïnes.

Het trio speelt in dit kerstconcert stemmige en ingetogen liederen zoals All through the night en Codail a linbh en bekende Carols zoals Ding dong! en Away in a manger die door Merain op verrassende wijze zijn bewerkt. Natuurlijk ontbreken ook vrolijke jigs en reels niet in dit feestelijke programma. Dat de mooie kerk in Den Horn zich bij uitstek leent voor dit concert, spreekt voor zich!

Over Merain:

De ervaren musiciennes van Merain spelen Keltische muziek op geheel eigen wijze. Zij presenteren verfijnde klassieke composities van Ierse componisten en toveren met hun stijlvolle bewerkingen traditionals om tot ware juweeltjes. Merain bestaat uit Mirjam Rietberg (harp), Mieke Manschot (zang en bodhrán) en Sandra Wallner (viool). Manschot en Rietberg studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam, Wallner aan het Mozarteum in Salzburg. De concerten van Merain trekken een groeiend publiek, van kamermuziekminnaars tot Ierlandliefhebbers. Het trio speelt door het hele land en ook buiten de landsgrenzen en is regelmatig live te gast bij Radio 4.

Kaarten:

donderdag 14 december 20:00 uur. Adres: Dorpsstraat 7, 9832 PB Den Horn

Kaarten € 16,- (kinderen t/m 15 jaar € 11,-) via www.meraintrio.com.

Kersttour:

Merain’s kersttour trekt dit jaar langs Het van Gogh kerkje, Nuenen, Grote kerk, Vlijmen, Rotonde kerk, Terband, Hervormde kerk Den Horn, Witte kerkje, Baarn, Waalse kerk, Arnhem, Drents Museum, Assen, Van Cappellenhuis, Capelle a/d IJssel, Hervormde kerk, Tubbergen.

Voor meer informatie over de concerten in Duitsland en Luxemburg: www.meraintrio.com