Nieuwe fietsenstalling Martini Ziekenhuis in gebruik

GRONINGEN – Vandaag is de nieuwe fietsenstalling voor patiënten en bezoekers van het Martini Ziekenhuis in gebruik genomen. De overkapte fietsenstalling op het voorplein biedt ruimte aan 450 fietsen. Er zijn 20 plaatsen voor fietsen met een krat en ook 20 oplaadpunten voor elektrische fietsen. Alle fietsen staan droog onder een ruime overkapping met sedumdakbedekking.

Het Martini Ziekenhuis renoveert het voorplein om het veilig en meer gastvrij te maken. De nieuwe overkapte fietsenstalling is het eerste concrete resultaat van de totale renovatie. Komend jaar is de fietsenstalling omgeven door een groene zone met lage beplanting. Bezoekers van het ziekenhuis kunnen daar voor of na hun bezoek gebruik van maken.
De nieuwe inrichting zorgt voor een veilig en vlot verkeer van fietsers, wandelaars, auto’s en bijvoorbeeld de pendelbusjes. Daarnaast is gedacht aan een passend en aantrekkelijk uiterlijk.