Obs Plaggenborg maakt bijzondere groei door

60 leerlingen op OBS De Plaggenborg in Jipsinghuizen. Foto: Huisman Media

JIPSINGHUIZEN – Obs Plaggenborg heeft een bijzondere mijlpaal bereikt. Maandag 8 januari schreef de school in Jipsinghuizen haar zestigste leerling in. Tientallen jaren gingen er rond de vijfenveertig leerlingen naar de school, de laatste jaren groeide dit aantal gestaag richting de zestig. Een opmerkelijke ontwikkeling in een gebied dat als krimpgebied wordt aangemerkt.
Wethouder Wietze Potze is verheugd met deze ontwikkeling. “Het is heel bijzonder om in een krimpregio op een kleine basisschool zo’n groei door te maken. We zijn hier daarom ook enorm trots op.” De wethouder denkt dat de school deze mijlpaal onder meer heeft bereikt door de vorm van onderwijs waarbij veel aandacht wordt besteed aan de zorg en begeleiding van de leerlingen. Daarnaast is de school in 2009 tijdens een grootschalige verbouwing toekomstbestendig gemaakt.
Obs Plaggenborg is gevestigd in de gemeente Westerwolde en maakt deel uit van de scholengroep O2SV, deze afkorting staat voor openbaar onderwijs scholengroep Vlagtwedde.