Open dag Terra Winsum

WINSUM – Terra Winsum organiseert op woensdag 24 januari een Open Dag voor vmbo-groen, het Groene Lyceum en Praktijkonderwijs. Een mooie manier om kennis te maken met docenten en leerlingen, sfeer te proeven en rond te kijken. Leerlingen groep 8 en hun ouders/verzorgers zijn van harte welkom!

Tijdens de Open Dag krijgen leerlingen en hun ouders/verzorgers informatie over de school en is er volop de gelegenheid om sfeer te proeven. Er zijn allerlei activiteiten waardoor de leerling een goed beeld krijgt van de lessen én activiteiten die bij Terra gegeven worden. Daarnaast kunnen ze kennismaken met docenten en leerlingen en vragen stellen. Naast de theorielessen zijn leerlingen op Terra Winsum veel buiten bezig en leren zij van alles over de natuur en de wereld. Bij Terra Winsum is er de keuze tussen vmbo-groen, het Groene Lyceum en Praktijkonderwijs.

Vmbo-groen

De natuur neemt een belangrijke plaats in op onze school. Dat betekent dat leerlingen veel leren over voeding, koken, planten, verzorging van dieren en techniek. Leerlingen kunnen binnen het vmbo-groen kiezen uit verschillende leerwegen: gl/tl, kbl en bbl. Ook biedt Terra Winsum de mogelijkheid voor leerwegondersteunend onderwijs (lwoo).

Het Groene Lyceum

Het Groene Lyceum is een leerroute voor leerlingen die goed kunnen leren én praktisch ingesteld zijn. Het Groene Lyceum wordt afgesloten met een mbo-diploma op niveau 4. Daarmee heeft de leerling dus een startbewijs voor het hbo én is klaar voor de arbeidsmarkt.

Praktijkonderwijs

Aan de Onderdendamsterweg zit de locatie voor Praktijkonderwijs van Terra Winsum. De school helpt leerlingen om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen binnen hun eigen mogelijkheden. Hun zelfstandigheid wordt op verschillende manieren gestimuleerd. De meeste leerlingen zitten vijf jaar op Praktijkonderwijs, soms een jaartje langer.

Open Dag Terra Winsum:
Woensdag 24 januari van 13.30 – 17.00 uur en van 18.30 – 21.00 uur.

vmbo-groen en het Groene Lyceum

Locatie: Hamrik 4A, 9951 JH Winsum

Praktijkonderwijs

Locatie: Onderdendamsterweg 43, 9951 TD Winsum