Genomineerden Groninger Sportgala bekend

GRONINGEN – De Sportprijscommissie heeft de genomineerden vastgesteld voor het Groninger Sportgala 2017. Vanaf 22 januari kan gestemd worden op de genomineerden voor Sporter en Sportploeg van het jaar 2017. Het Groninger Sportgala 2017 vindt plaats op donderdag 15 februari in MartiniPlaza in Groningen. Tijdens het Sportgala staat het uitreiken van de sportprijzen en het eren van de sport(ers) in de provincie Groningen centraal.

Per categorie zijn de genomineerden:

 

Sporter                                    Sportploeg                              Sporttalent

– Thijmen Kupers, atletiek          – Donar, basketbal                   – Chris Huizinga, schaatsen
– Sophie Souwer, roeien            – Abiant Lycurgus, volleybal      – Iris Hochstenbach, roeien
– Daidai Ntab, schaatsen                                                          – Rienk Mast, basketbal
Het Groninger publiek kan van 22 januari tot en met 11 februari stemmen op de categorieën Sporter en Sportploeg via de digitale stembus op www.sportpleingroningen.nl/sportgala2017.

De Sportprijscommissie kiest de winnaar in de categorie Sporttalent; dit betreft geen publieke verkiezing. Dat geldt ook voor de Provinciale Sportprijs, een oeuvreprijs waarmee de Provincie Groningen haar waardering voor de winnaar laat blijken.

Gezamenlijke opzet met gemeente Groningen

Het Groninger Sportgala 2017 is een gezamenlijk initiatief van Sportplein Groningen en de gemeente Groningen. Dit jaar wordt er voor het eerst een combinatie gemaakt met de uitreiking van de prijzen van de gemeente Groningen, te weten de Sportstimuleringsprijs en de Sportpenningen. Beide organisaties zijn trots op de sport en de sporters in zowel de gemeente als de provincie.