Interschool Ter Apel ontvangt predicaat Excellente School

Predicaat Excellente School voor Interschool Ter Apel. Foto: Huisman Media

TER APEL – Maandagochtend heeft Interschool Ter Apel het predicaat Excellente School 2017 ontvangen. De toekenning van het predicaat betekent dat de school onderwijs biedt van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheidt van andere goede scholen door te excelleren met een specifiek profiel. Het predicaat werd door Mathilde Reitsma-Slotboom, afdelingshoofd van het Ministerie van OC&W, uitgereikt aan wethouder Wietze Potze en directeur van Interschool Anita Klompsma-Bolk.

Interschool Ter Apel is de eerste excellente azc-school in het Noorden. “Door de onderzoekende en lerende houding van het team en door het toepassen van gespreid leiderschap, hebben we een goed beredeneerd aanbod ontwikkeld dat ook opgemerkt wordt door bezoekers van buiten. Zelfs koning Willem Alexander heeft vorig jaar een bezoek gebracht aan Interschool. Hier zijn we trots op!” Aldus Anita Klompsma, directeur van Interschool.

Interschool maakt onderdeel uit van de scholengroep O2SV. De gemeente Westerwolde vormt hiervan het integrale bestuur. Wethouder Wietze Potze is ook trots op het behalen van het predicaat: “Op Interschool werkt een kundig, toegewijd en ambitieus team. De positieve beoordeling van de inspectie was al een compliment voor de inzet van de directeur en het team, maar dan ook nog het predicaat Excellente School ontvangen is natuurlijk geweldig.”

De PO-raad, de sectororganisatie voor het primair onderwijs, heeft zich verdiept in de werkwijze van Interschool en wil het aanbod breder beschikbaar stellen. De school staat open voor het delen van het door haar ontwikkelde aanbod en werkwijze.