Martini Ziekenhuis opent kunstjaar met kunstmarkt

GRONINGEN – Het Martini Ziekenhuis opent het nieuwe kunstjaar met een kunstmarkt op donderdag 25 januari in het Martini Paviljoen. Tien kunstenaars die komend jaar zullen exposeren in het Martini Ziekenhuis, geven dan alvast een preview van hun werk. De kunstmarkt is voor iedereen toegankelijk en opent om 10.00 uur.

Gedurende het jaar exposeren verschillende (Noordelijke) kunstenaars in het Martini Ziekenhuis. Alle geplande exposities staan overzichtelijk in de Kunstkalender 2018, die tijdens de kunstmarkt gratis te verkrijgen is.  De aanwezige kunstenaars op de kunstmarkt zijn:  Bo Scheringa, Jessy Boelen, Froukje Dijkstra, Jose Geertzen, Jolanda Kleij, Fokko Kluiver, Olja Maier,  Yana Poppe, Marijke Talsma en de Fotolocatie.

Kunst in het ziekenhuis
Het Martini Ziekenhuis wil voor patiënten, bezoekers en medewerkers een gastvrije en vriendelijke omgeving zijn. Een omgeving waar mensen zich prettig voelen, die bijdraagt aan het welbevinden en herstel van mensen. Kunst maakt een belangrijk onderdeel uit van de ziekenhuisomgeving: kunst biedt ontspanning en afleiding en kan stress verminderen. Door bijvoorbeeld nieuwe perspectieven te laten zien. Of inspiratie, herkenning of troost te bieden. Binnen deze context organiseert de Kunstcommissie van het Martini Ziekenhuis, met steun van de Vrienden van het Martini Ziekenhuis ieder jaar een reeks exposities van bekende en/of minder bekende (Noordelijke) kunstenaars.

Daarnaast exposeert de Kunstcommissie werken uit de eigen kunstcollectie, die de Kunstcommissie beheert. De aandacht gaat met name uit naar Noordelijke kunstenaars. De kunstroute die is uitgezet in het ziekenhuis  loopt langs een groot deel van de collectie.