Frank Pilon

pilon

Je hebt liefhebbers en je hebt échte liefhebbers. Frank Pilon is overduidelijk een uit de laatste categorie. Wanneer je hem om drie uur ’s nachts belt om een amateurwedstrijd te gaan kijken, is hij nog steeds geneigd uit bed te stappen. Behalve als hij met zijn vrienden van ‘Vallerveen’ net uit het café komt rollen…

Eerlijk is eerlijk, Frank Pilon is een gouden vent, een aanwinst voor iedere voetbalclub in de regio. Niet zozeer om het feit dat hij de ‘Messi van Westerwolde’ is, Pilon heeft juist andere kwaliteiten. Frank is sociaal, betrokken en leeft met alle elftallen in je vereniging mee. Het noodlot trof de verdediger in het najaar van 2013, toen zijn knie in puin lag. Waar diverse voetballers met blessures hun gezicht veel minder laten zien op het voetbalveld, is dat bij Pilon juist niet het geval. Wanneer het weekend het maar enigszins toelaat kan het zomaar zijn dat de Sellinger vier tot vijf (!) wedstrijden bijwoont. Op zaterdag bij SJS, SV Mussel of Onstwedder Boys, een dag later bij Veelerveen, Westerwolde of zijn grote liefde Sellingen. Niets is Pilon te gek, want wanneer vriendin Wiep Strating de kicksen onderbindt staat Pilon ook steevast langs de lijn bij het vrouwenteam van Westerwolde.

Tot zijn grote spijt moet hij een rentree nog even uitstellen. De knie is zojuist geopereerd, Pilon heeft een nieuwe kruisband. Gevolg: Pilon moet zich voorlopig focussen op zijn revalidatie. Het is te hopen dat het hem lukt, want de linkspoot is nog een voetballiefhebber van het ouderwetse soort. De velden missen hem, hopelijk komt hij er fysiek weer bovenop. Alleen al daarom is Frank Pilon het Gronings Goed van deze week.

pilon