Joop Kruizinga

GRONINGEN – Rood, jong in de SP, is tegen de sluiting van verzorgingstehuizen. Dat bleek maandag maar weer eens. ROOD haalde handtekeningen op voor goede ouderenzorg en voor het openblijven van verzorgingstehuizen. Ook in Groningen dreigen verschillende zorgcentra hun deuren te moeten sluiten. Woordvoerder Siewert Olthof vertelt.

‘Maandagochtend gingen we langs bij de Morgensterlaan om handtekeningen op te halen tegen de sluiting van verzorgingstehuizen. Door het hele land zijn er de afgelopen weken handtekeningen verzameld tegen de plannen van het kabinet om 800 van de 1300 verzorgingstehuizen te sluiten. Het is een schande dat ouderen zomaar uit hun huis en veilige omgeving kunnen worden gehaald. Zo gaan wij niet met onze ouders en grootouders om. ROOD toont zich solidair met de ouderen. Ongeveer 100.000 ouderen in Nederland wonen in een verzorgingstehuis waar ze veilig wonen en liefdevol verzorgd worden. Door het afbraakbeleid van de VVD en PvdA moeten veel ouderen straks gedwongen verhuizen. Anderen zullen langer moeten thuisblijven, terwijl er fors wordt bezuinigd op de thuiszorg. ROOD strijdt mee tegen de gedwongen verhuizingen en de afbraak van de ouderenzorg. Ook in de stad Groningen beginnen de eerste signalen van sluitende en inkrimpende verzorgingstehuizen te ontstaan. Om die reden is de SP Groningen gestart met een zomertour om handtekeningen op te halen voor goede ouderenzorg.’

VEENDAM - Joop Kruizenga