Pekelder kampioenen opnieuw in de spotlights

OUDE PEKELA – Ze werden vorig jaar ook al eens in het zonnetje gezet, maar dat belette sportwethouder Jaap van Mannekes niet om het kunstje nog eens te herhalen. Zwemmer Berjen Mellema en rolschaatser Roy Broekema vielen opnieuw in de gunst bij het Pekelder gemeentebestuur en werden wederom verrast met een bosje bloemen en een envelop. Van Mannekes sprak – zoals gebruikelijk – lovende woorden over het talentvolle tweetal.

En die lovende woorden zijn meer dan terecht. De 16-jarige Berjen Mellema rijgt de zwemprijzen aaneen als zwemmer bij ZPC NOVA in Musselkanaal. Eind juni viel hij meerdere keren in de prijzen bij het Nederlands Kampioenschap in Amsterdam. Mellema is Nederlands Kampioen op zowel de vijftig meter vrije slag als de honderd meter vrije slag en heeft brons veroverd op de honderd meter rugslag. Een prestatie van formaat, de gemeente Pekela heeft met Mellema een groot talent in haar gelederen.

De pas 13-jarige Roy Broekema is niet alleen Nederlands Kampioen, de kans bestaat dat hij zelfs Europees furore gaat maken. De roldanser van rolschaatsvereniging EWK De Molenstad uit Winschoten werd eind juni Nederlands Kampioen in de klasse Vrijrijden Cadet Heren. Met deze titel op zak heeft hij zich gekwalificeerd voor het Nederlands team, dat onder meer deelneemt aan de Europacup in Portugal.

OUDE PEKELA - Kampioenen Mellema en Broekema