Stach Eefsting kilometervreter in Nijmegen

WINSCHOTEN – Jeugdomroeper Stach Eefsting van Winschoten is langzamerhand flink bekend als keurig geklede omroeper die met een voor zijn jonge leeftijd luide stem zijn werk doet in Winschoten en ruime omgeving. Wat minder bekend is, is dat hij ook zeer sportief is. Als voetballer zet hij zeer regelmatig zijn beste beentje voor. Uit de beelden van het Wereldkampioenschap voetbal is al gebleken dat voetballers echte kilometervreters zijn. Gemakkelijk lopen voetballers enige kilometers per wedstrijd. De Nijmeegse vierdaagse is alleen een heel ander hoofdstuk. Toch draait Stach Eefsting ook daar zijn hand niet voor om.

Maar liefst dertig kilometer per dag stonden voor Stach op het programma. Ondersteund door zijn moeder, die met hem meeliep, verkende hij dag na dag het land van Maas en Waal. Het erg warme weer mocht de pret niet drukken. Op een van de warmste dagen stond daarbij de beroemde en beruchte Zevenheuvelenroute op het programma. Deze route wordt als een van de laatste gelopen. Ondanks dat de kilometers in de benen zaten op dat moment, werd ook deze klip genomen. Vrijdag werden de gladiolen in ontvangst genomen, en kon zeer vermoeid, maar voldaan, teruggekeken worden op een geslaagde Vierdaagse van Nijmegen 2014.