Atelierroute De Beetse staat voor de deur

SELLINGERBEETSE – Kunst en zand , een combinatie, die op het eerste gezicht onmogelijk lijkt; toch heeft een groep kunstenaars en andere enthousiaste inwoners van Westerwolde een succesvolle kunstroute opgezet.

Deze unieke route gaat het achtste jaar in en is uitgegroeid tot een parel van Westerwolde Aan deze route doen zo”n 40 kunstenaars mee en trekt jaarlijks duizenden enthousiaste bezoekers.

Waar zand en kunst op het eerste gezicht niets met elkaar gemeen lijken te hebben,is dit in Westerwolde wel anders: de oude zandgronden blijken een rijke voedingsbron voor moderne kunst.Geheel terecht is deze route onderscheiden met de Ijsvogel Award; een prijs uitgereikt door de Vereniging Toeristisch Westerwolde

Kunstenaars hebben hun ateliers, woningen en tuinen opengesteld , zodat daar penselen letterlijk hun kleuren mengen over het land, waar midden in de natuur beelden van hout en steen verrijzen en de zon sculpturen van glas verlicht en “bronst”en gonst het alom.

Op veel lokaties is er muzikaal talent aanwezig; zodat liefhebbers van deze tak van kunst ook volop kunnen genieten. Creativiteit,kunst, cultuur,natuur en cultuurhistorie in een dosis gastvrijheid: een uniek gebeuren.Het is de combinatie waarbij de kernwaarden van Westerwolde in ëën product samensmelten.

De atelierroute is elk jaar het eerste weekend in augustus; dus dit jaar op zaterdag 2 en zondag 3 augustus ; van 10.00 uur tot 17.00 uur.