Dames topvolleybal in Veendam

VEENDAM - VeenCup

VEENDAM – Op 6 en 7 september 2014 organiseert Volleybalvereniging Flash Veendam de Veencup. De Veencup bestaat dit jaar uit een jeugdvolleybal talenten dag op de zaterdag en een voorbereidingstoernooi voor onder andere dames-eredivisieteams op de zondag. De Veencup vindt beide dagen plaats in het Indoorcentrum Veendam.

De talenten dag op zaterdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en is bedoeld voor basisschoolkinderen (groepen 5 t/m 8), jeugdleden tot 16 jaar van Flash en omliggende volleybalverenigingen. Het programma bestaat uit het meten en testen van o.a. balvaardigheid, snelheid en sprongkracht. Na de middagpauze wordt er in verschillende categorieën een 2 tegen 2 toernooi gespeeld met na afloop rond 16.00 uur een prijsuitreiking. Deelname aan de talenten dag is gratis.

Zondag 7 september is er internationaal volleybalspektakel te bewonderen in Veendam. Er wordt gespeeld in drie categorieën, dames-eredivisie, 2e divisie dames en 2e divisie heren. De deelnemende dames-eredivisieteams zijn: Lycurgus, VC Zwolle, VC Oudegem (4e België), Datovoc Tongeren (België), Bayern Leverkusen (Duitsland) en Emmlicheim (Duitsland).
Arbitrage wordt verzorgd door nationale toparbiters.
Kaartverkoop is aan de deur. Bezoekers vanaf 15 jaar betalen € 5,- entree. Kinderen tot 15 jaar mogen gratis naar binnen. Meer informatie over de Veencup is te vinden op: www.flashveendam.nl

VEENDAM - VeenCup