Freewheelen bij Week der Besten

VLAGTWEDDE – Voor het zesde jaar op rij organiseren het Jongerenwerk van de stichting Rzijn en stichting Week der Besten samen met een enthousiaste groep jongeren uit Vlagtwedde ook dit jaar weer een onderdeel van het door de TROS uitgezonden televisieprogramma, ‘’Ter land, ter zee en in de lucht”. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor het onderdeel “Freewheelen”

Het evenement zal dit jaar plaats vinden op Dinsdag 5 augustus, tijdens de Week der Besten in de haven van het “Parc Emslandermeer”. “Freewheelen ”zal rond 18.30 uur beginnen.

“Freewheelen” begint op een podium. De kandidaten gaan met een voertuig naar beneden over een baan welke met een bocht richting het water gaat. Aan het einde van de baan is een klein vak waar de kandidaten tot stilstand dienen te komen. Wanneer het voertuig helemaal tot stilstand is gekomen stopt de tijd.

De organisatie stelt zelf voertuigen ter beschikking maar het word op prijs gesteld wanneer men zelf voor een voertuig zorgt en wellicht op deze manier een gooi doet naar de originaliteitsprijs. Het voertuig moet minimaal 3 wielen hebben en mag niet beschikken over trappers. Tijdens de rit mag er niet met de voeten aan de baan worden gekomen en mag er niet worden bij getrapt. Wel mag het voertuig worden voorzien van een handrem.

Wegens het groot aantal deelnemers van voorgaande jaren hebben we besloten dat we diegenen die zelf een voertuig in elkaar hebben geknutseld voorrang verlenen bij de inschrijving.

Er zijn twee categorieën: De snelste tijd en het meeste originele vervoersmiddel. Voor beide categorieën zijn er leuke prijzen te winnen. Meer info en opgave: Harm-Jan Kuper van Stichting Rzijn. Hij is te bereiken op 06 – 21713179 of hj.kuper@rzijn.nu.