Pé Langen

image

Je hebt politici die hun gedachtegoed na enige tijd verkwanselen en je hebt standvastige volksvertegenwoordigers. Jan Peter Langen behoort overduidelijk tot deze laatste categorie. De inwoner van Wildervank heeft aan ideeën geen gebrek en heeft altijd wel een aanleiding om die ideeën naar voren te laten komen.

Zo ook het idee van de legale wietteelt. Oost Groningen heeft een groot probleem. Staatssecretaris Jetta Klijnsma wil het aantal mensen binnen een sociaal werkvoorzieningsschap terugbrengen en een deel van deze mensen de kans geven op de reguliere arbeidsmarkt. Alleen, in Oost Groningen liggen de banen überhaupt niet voor het oprapen, laat staan voor deze groep. De regio staat dus voor een grote opgave. Tijd om een oud plan eens af te stoffen, moet Pé Langen gedacht hebben. De partijvoorman van de politieke partij VUK (Veuruutkiek’n) kwam in 2011 al met het plan. Iedere SW-werknemer zou op eigen titel vijf planten moeten kweken en dit zou dan collectief in een grote loods moeten gebeuren. Hierdoor zou er 200.000 euro kunnen worden opgehaald, zo betoogde Langen. De flamboyante Langen zorgde er zelfs voor dat Pownews met Rutger Castricum naar Veendam kwam. Nu lanceert Langen een variant op dit oorspronkelijke plan. Legale wietteelt zou ervoor kunnen zorgen dat de werknemers bij Wedeka werk kunnen houden en het werk zal voldoende inkomsten opleveren, aldus Langen. Wie zo standvastig blijft vasthouden aan zijn standpunt laat zich van zijn beste kant zien. Pé Langen is dan ook het Gronings Goed van deze week.

 

image